За бюджета за 2012 г. на община Кюстендил

 Председателят на БСП - Кюстендил определи приемането на бюджета като най-важен и основен въпрос от проведената вчера сесия на ОбС - Кюстендил. Въпреки че влезе като точка в дневния ред на заседанието, нов бюджет на община Кюстендил не се прие.

" Като председател на една от основните политически сили в Кюстендил, съм длъжен да дам обяснение на гражданите на нашата община защо БСП не прие предложения бюджет", заяви на брифинг днес Иван Каракашки. Той определи като основна причина за това изтегления облигационен кредит от 12,7 млн. лв. през септември 2011г. за изграждане на медико-балнеологичен комплекс.

"Около 300 000 - 400 000 лв. са похарчени през 2011 г. Това означава, че в сегашния бюджет трябваше да бъдат останалите пари. Оказва се обаче, че в тазгодишния фигурират само 5 000 000 лв. Именно, заради това и нашата група не прие бюджета", обясни Каракашки.

Преди 2 заседания на Общински съвет - Кюстендил стана ясно, че банката е намалила оценките на имотите, които са обезпечение на облигационния заем на 5 млн. лв.и поиска да ги запорира като гаранция. "При това положение ние не дадохме съгласие, но ако банката ги е запорирала си оказва, че вече от кредита не е останало нищо", констатира председателят на БСП - Кюстендил.

Фейсбук на БСП