Коалиция „БСП за България“ представи листата си за общински съветници в Кюстендил

Коалиция „БСП за България“ представи официално листата си за общински съветници на 25 септември 2019 година в Кюстендил.
 Водач е председателят на Общинският съвет на БСП Росен Димитров-машинен инженер, следван от Атанас Гергинов ,който  е финансист от Гражданската квота,,д-р Лилия Чингарска- известен невролог,Йордан Тодоров- адвокат, заменя Моя Шишкова, която не е в листата, защото работи и живее в София.Следват Невена Панчева-агроном и Лилия Евтимова-Алексиева-филилог и говорител на БСП.

 На седмо място е Бойко Клечков- финасист,следван от Елена Йовчева- публична администрация,Христо Цуцумански –експерт по национална сигурност и Асен Младенов-инженер.
В листата са включени още Димитър Соколов- треньор по футбол,Тошо Мухтанов, бивш депутат от 36-то НС ,Даниел Испорски, бизнесмен от Гражданската квота,Биляна Попова- поетеса,Григор Велинов- частен бизнес,Севдалин Атанасов- инженер, природозащитник и общественик,Страхил Данчев ,представител на Гражданската квота.
"Това е листата, по която сме работили месеци наред, участваме с доказали се хора в своите области.Имаме и млади хора, които тепърва ще се развиват, а Общински съвет е едно добро поприще за това.За мен Общински съвет Кюстендил е най- важното звено, което допринася за развитието на града.Подбрали сме специалисти от всички области, които ще се включат активно в работата на Общински съвет.Очаквам да влязат не по- малко то 10 общински съветници.

Аз бих се отказал от председателското място, но първо искам да видя кой ще ме наследи.За мен не е безразлично кой ще поеме кормилото.Аз спрях разпада на местната организация и ако някой поеме този курс, ще се оттегля“, коментира водачът на листата и председател на Общинският съвет на БСП Росен Димитров.

На коалиция "БСП за България" и се падна номер 56 в интегралната бюлетина на местните избори на 27 октомври 2019 година.

Фейсбук на БСП