Нинова от Кюстендил: Опростени ли са задължения на Ковачки, които засягат правата на работниците?

933d4470d3368145bda564ca51ba9813

Повече субсидии за дребните производители на плодове и зеленчуци

Днес в Кюстендил на празника на черешата се срещнах с много хора, които страдат от модела на задкулисие и зависимости, който е проникнал дълбоко на всички нива в държавата. Те ми задаваха два въпроса: как може изкупната цена на черешите да е 90 ст., а в София да се продават за 7 лви вярна ли е излязлата в медиите информация, че НАП са опростили огромни задължения на Христо Кавачки? Този човек дължи пари за обезщетения на десетки хора,  пенсионирани в Бобов дол. Дължи милиони на хазната и може ли някой да е решил да ги отпише като несъбираеми? 

Питам служебния министър на финансите вярно ли е информацията за опростени пари на фирми на Христо Ковачки? Има ли държава, която да го накара да плати на работниците? Вярно ли е, че да ги притискали да подпишат, че са си получили цялата сума, а са плащали само част от нея?

Обещах на хората истината и ще я търся заради тях. За едни - милиони, за други жълти стотинки за достойния им труд. Пред земеделските производители поех ангажимент да се преразпределят субсидии към производство на български плодове и зеленчуци, да се построят пазари и тържища, където да излагат пряко стоката си и прекупвачите да не им извиват ръцете.  

Ще възобновим предложението си отпреди три години за държавно предприятие за изкупуване, каквото има в Румъния. Българското земеделие ще стане приоритет и нашата земя ще храни българския народ.

Фейсбук на БСП