Бойко Клечков: За да се случат добрите неща, хората трябва да излязат да гласуват на 11-ти юли за бюлетина №4

98bc912231224d7456766b89c5c8624a

Остарялата ВиК инсталация на Кюстендил е в окаян вид, очакват се многобройни проблеми в цялата община

"Най-правилният подход е децентрализация на бюджета, в по-малките общини да отива по-голям процент от бюджетните средства. Трябва да се направят делегирани бюджети, с които да направим инвестиция в онези сектори, които са занемарени. В Кюстендилска област има проблеми както във ВиК структурата, така и в пътната инфраструктура. Има населени места, в които пътищата са в безобразно състояние и последно са ремонтирани преди 60-70 години, а понякога с фиктивни кърпежи. В цялата област се очаква да изникне проблем с ВиК структурата, няма населено място в областта, където да има добре изградена структура и хората да не се оплакват. Водопроводните инсталации са в окаян вид, трябва да се намерят средства за цялостна подмяна на водната структура", заяви Бойко Клечков, водач на листата на "БСП за България" в Кюстендил в "Предизборно студио" по БСТВ.

Клечков коментира действията на служебния кабинет и рокадите в МВР: "МВР провеждат правилна политика по отношение на провеждането на изборите, нито един полицейски шеф няма силата и енергията, които имаха на предните избори. С това освобождаване на енергията в МВР ще се повлияе и на самите избиратели и спокойно ще отидат на изборите.

"В Кюстендил се славим с овощарство, от 10-15 години себестойността на черешата отива към 80-90 ст., това е пазарна икономика, фирми регулират пазара. След резитбите и пръскането какво остава за собственика? Трябва да се направи държавно предприятие, което да изкупува черешата и да я предлага на пазара на унифицирана цена. Нашите усилия трябва да са насочени към промяна на субсидиите в подкрепа на българския производител. Относно строителството на язовир, редица правителства са се упражнявали. Язовир Кюстендил е съоръжение, което ще допринесе с блага за града и цялото Кюстендилско поле. Напоителните системи навсякъде бяха ограбени и унищожени. Трябва да бъде възстановена мрежата, за да функционират възлите. За да се случат добрите неща, хората трябва да излязат да гласуват на 11-ти юли за бюлетина №4", призова хората кандидатът за депутат.

Фейсбук на БСП