Мая Манолова: Избирането на Станишев е успех за цяла Източна Европа

 

Народният представител Мая Манолова определи като огромен успех и лично за Станишев, и за БСП, и за нашата страна избирането на председателя на БСП за президент на ПЕС . За първи път българин е избран на толкова висока европейска позиция. За първи път изобщо източноевропеец е избран на такава позиция - президент на една от най-големите европейски партии.

"Особена беше атмосферата на този конгрес и отношението към българската делегация. Много повече респект, уважение и и самочувствие за това, че сме българино и с надеждата и очакванията, че ПЕС тръгва в една нова посока. Тръгва към победа. Променят се нещата в Европа с победите на социалистите във Франция, Словакия и още европейски 5 държави. Това показва, че тази политика, която десните правителства водиха до този момент на затягане на коланите на хората, на орязване на доходите, на орязване на социалните програми ще бъде променена с нова програма. Безработицата до този момент е бич на Европа и десните правителства показаха, че не могат да се борят ефикасно с нея. Това дава шанс и на обикновените хора, че нещата и в Европа с победата на социалистите ще се променят. Ще се променят и в България. Всъщност битката за следващия бюджет започва сега в Парламента и ние ще настояваме наистина да има повече пари за българските домакинства и повече стимули за бизнеса, така че да създават работни места." каза на брифинг днес народният представител.

Тя заяви още, че Сергей Станишев ще има много тежка задача - да изведе социалистите в Европа към победи на националните избори през 2013г. "2014г. ще има нови избори за ЕП, които също имаме надеждата и самочувствието, че можем да спечелим и това не е самоцел. Една победа на социалистите в Европа ще означава по-добър живот на всеки един европейски гражданин, респективно и за всеки един българин. Социалистите искат повече работа, хляб и доходи за хората, повече натоварване на най-едрия бизнес, на най-богатите в Европа." обобщи Манолова.

Стартът на президентството на Станишев ще включва и успешното представяне на БСП следващите парламентарни избори. " Имаме тежката задача да убедим хората, че предлагаме по-добри решения от ГЕРБ, както и да се преборим за честни избори, защото всеки един от нас знае как тези управляващи са готови да бранят властта със зъби и нокти, с всякакви средства само и само да останат на власт. Това е единствено и само в техен интерес, но не и в интерес на обикновените хора" беше категорична тя.

 

Фейсбук на БСП