В памет на убитите партизани в местността Черенец

cherenec 2018 1

Наследниците на убития партизанин Емил Шекерджийски, председателят на ОбС на БСП - Кюстендил инж.Росен Димитров, председателят на Български антифашистки съюз (БАС ) Симеон Игнатов, председателят на читалище ,,Емил Шекерджийски 1919“ Мориц Машиах, представители на Комунистическата партия на България (КПБ), както и симпатизанти на лявата идея поднесоха цветя и отдадоха почит към паметта на убитите партизани в местността Черенец, по повод 74 години от тяхната гибел.

"Саможертвата на тези млади партизани е направена в борбата с фашизма, фашизмът, който е обхванал почти целият свят, както и в защита на своите идеали за по-добър и достоен живот на нас, идните поколения.

Това ни задължава да пазим и отстояваме тези идеали, за да покажем, че тяхната саможертва не е била напразна“, заяви председателят на ОбС на БСП - Кюстендил инж.Росен Димитров. Емил Шекерджийски, Крум Зарев, Стоян Лудев и Стоян Стоименов загиват в битка с военни и полицейски части на 3 август 1944 г. в местността,,Черенец“, край кюстендилското с. Злогош.

cherenec 2018 2

cherenec 2018 3

cherenec 2018 4

Фейсбук на БСП