Валери Жаблянов: Има достатъчно предпоставки за извънредни избори

vj 20180909

Депутатът от БСП- Лява България, Валери Жаблянов бе категоричен, че има предпоставка за извънредни парламентарни избори, но политическата ситуация в момента не предразполага да се върви в такава посока.

„Има рязка загуба на обществено доверие в управлението, тежки трусове в управляващата коалиция, междуличностни конфликти, които са израз на групови и други интереси, представени в управлението в страната и като цяло  криза на сегашния модел на управление на икономиката в България. Трудно може българското общество днес да бъде наречено стабилно и трудно може да се каже, че парламента е ефективен, следователно има достатъчно предпоставки за извънредни избори”, заяви Валери Жаблянов.

Според него, в последните специализирани полицейски акции на полиция и прокуратура, става въпрос за показност и търсене на пропаганден ефект, без да се обърне внимание на обществото за причините довели за такива възможности, за акумулиране на огромни частни богатства в България.

„В България, избори след избори и хората се отчаяха. Младежта се отчая и не случайно се дистанцира от политиката в България, защото се разочарова от способността на демокрацията да донесе благоденствие, благополучие на отделния гражданин. Пред БСП, голямото предизвикателство е да убеди, че социалната справедливост е възможна в това общество на България, без някои да бъде ощетен, но потресаващите примери на бедност и изостаналост трябва да бъдат унищожени. И второто предизвикателство пред БСП е, да повярват българските граждани, че България се управлява от Народното събрание и Министерски съвет,а не от частни компании, от чужди посолства, от ЕК или международната конюнктура”, заяви пред Дарик Валери Жаблянов.

Фейсбук на БСП