Най-после живи инвеститори с реални инвестиции за доброто на Кюстендил

Здравко Милев, независим кандидат за кмет на Кюстендил, доведе в Кюстендил инвеститори „Клас А“, които разгледаха възможностите за бизнес в общината.
Никол Фундтнер - мениджър и партньор на австрийската инвестиционна компания „Робул“, и изпълнителният директор на „Робул България“ Чавдар Стефанов посетиха града по покана на Здравко Милев. Бизнес партньори и приятели са от години, имат множество съвместни реализирани инвестиционни проекти в България и чужбина.Основана във Виена (Австрия), Робул е международна инвестиционна компания.
От 1995 г. ние сме посветени на развитието и управлението на висок клас офис центрове, търговски, жилищни и хотелски сгради в България, Румъния, Сърбия, Македония, Естония и Латвия.
Основана във Виена (Австрия), „Робул“ е международна инвестиционна компания. Представителите на компанията разгледаха града и обсъдиха възможностите за инвестиции в балнеология, спа туризъм и земеделско производство.
„Обещах, че ще доведа в родния ми Кюстендил инвеститор „Клас А“ с инвестиционен портфейл от над 100 млн. евро, и го направих. „Робул“ е вложиха много в София, защо да не инвестират и в Кюстендил? Както виждате, не говоря празни приказки, изпълнявам това, което обещавам и не спирам да работя. Затова Никол и Чавдар са тук, за да продължим да работим. Трябва нов бизнес климат в Кюстендил, да се създадат благоприятни условия за инвестиции. Например инвеститорите да не плащат 3 години данъци или по-ниски такси, да се облекчават капиталовите инвестиции“, категоричен е Здравко Милев.
Никол Фундтнер се интересува от възможностите за изграждане на предприятия в областта на преработката на плодове и зеленчуци. Тя е впечатлена от Кюстендил, минералните извори и биопроизводството на плодове и зеленчуци в района.
„Кюстендил има всичко, което е нужно на дългосрочно успешния бизнес - минерална вода, невероятни плодове и зеленчуци, божествена природа и климат. Районът има дух, история, специална атмосфера. Познавам Здравко Милев и знам от опит, че той е човек, който изгражда, а не руши. Много е пътувал, много е работил, има много бизнес и управленски опит, събиран не само в Европа, но и от цял свят. Той комбинира успешно знания и управленска мъдрост. Най-много харесвам в него, това, че е широко скроен и с огромно сърце. Той преследва целите си докрай и никога не разочарова хората. Той е идеалният кмет на Кюстендил“, сподели Никол Фундтнер
Изпълнителният директор на „Робул България“ Чавдар Стефанов е категоричен, че Кюстендил има много добро стратегическо положение и природни дадености, но трябва много да се работи, за да се подобри бизнес климата и благосъстоянието на жителите му.
„Запознах се с хора, които напускат района. Впечатлението ми е, че много усилия трябва да се положат, както от кметската администрация, така и от инвеститори, за да се създаде поминък и да може хората да си останат в Кюстендил, а не да се местят в Перник, София или чужбина. Аз бих инвестирал в града. Кюстендил е стратегически близо до Македония и Сърбия. Пътувах с кола до тук, но не видях влакове или товари, които да транспортират стока. Ще дам за пример град Ягодина в Сърбия, който e колкото Кюстендил. Кметът на Ягодина ръководи цяла Сърбия, защото е предприемач и дава възможност на хората да се реализират. Има бизнес зони там с облекчен режим, по-ниски данъци, дават се на инвеститори парцели без пари, има инфраструктура. С подкрепата на местната власт да се работи за работни места и производство, тук производство няма, всеки търгува с нещо. Аз познавам Здравко Милев от 30 години, откакто беше в „Булбанк“, навсякъде, където е бил се е реализирал, той милее за родният си край. От него по-добър кмет няма как да дойде“, заяви Чавдар Стефанов.

 

Фейсбук на БСП