Иван Каракашки е новият председател

ivan karakashkiИван Каракашки е новият председател на БСП- Кюстендил.

Той спечели, с тайно гласуване от първи тур, като за него пуснаха бюлетина 95 делегати, съобщава Дарик. От гласувалите 170 души, 50 подкрепиха д- р Лилия Чингарска, а 23 Милчо Христов, а две бюлетини бяха недействителни. Най- много гласове-138 за делегат на конгреса на БСП бе избран областният председател Валентин Вълов. Подкрепата на съпартийците си за форума получиха още- Мая Шишкова, Иван Каракашки, Иво Атанасов и Катя Янчева.

"За мен това бе напълно очакван резултат, тъй като 7- 8 години активно се занимавам с партийната организация. Аз съм едно познато лице и като зам.- областен управител и като кандидат за кмет. Хората знаят какво мога. Имам ясното съзнание, че след Иво Атанасов и Мая Манолова, едни национални фигури на БСП, ще ми е трудно да бъда на тяхното ниво, но знам, че мога да дам на партията и да работя за развитието на общината. Постът носи негативи по отношение на лично време и средства", заяви Иван Каракашки.

Взето е решение, новият Общински партиен съвет да утвърди листата за общински съветници, която трябва да се регистрира до 10- ти април. Новият председател на БСП обяви за програма минимум 8 съветника, колкото досега и максимум- пълно мнозинство. "Реалният резултат ще е някъде по средата. Влизам с летящ старт, предстоят избори-за кмет в село Коняво и за Общински съвет. Нашата партия не разполага нито с властовия, нито с финансовия или административен ресурс на ГЕРБ и коалицията на кмета Паунов. Ние разчитаме на идеите, които ще предложим за развитието на Община Кюстендил. Градът не се развива добре, безработица, няма бизнес. На едно от последните места сме по раждаемост и цени на имоти. Слабо усвояване на евросредства, бяхме на нивото на Невестино", коментира Иван Каракашки. Всеки делегат на конгреса от Кюстендил ще гласува по съвест за лидер на БСП.

Фейсбук на БСП