БСП-Кюстендил номинира за евродепутати Атанас Гергинов и Иван Ибришимов

76 делегати от общо 145 присъстваха на заседанието на конференцията, на която гости бяха Калоян Паргов, член на Изпълнителното бюро на БСП, както и председател на Градския съвет на БСП – София, народният представител от 1О МИР Валери Жаблянов, както и Станислав Павлов - областен председател на БСП-Кюстендил.

Конференцията бе открита от председателя на ОбС-Кюстендил инж.Росен Димитров, който по-късно в словото си бе категоричен защо за партията са важни изборите за Европейски парламент:

,,Този вот е важен показател за това дали ще има предсрочни парламентарни избори и е ключов показател за местните избори. Да не забравяме, че хората вървят след победителите! Нямаме право да приемаме, че това са просто поредните европейски избори и да се отнесем несериозно към тях”.

Росен Димитров описа ситуацията в общината като нетърпима и посочи Петър Паунов като един от виновниците за това: ,,Кметът се изживява като местен феодал, чрез тотален контрол на регионалните медии, истерични атаки срещу опонентите и всеки, който има различно мнение. Достигнахме нивото на обедняване на градовете от северозападна България.Както тук на общинско ниво, така и на национално с голяма доза цинизъм се отчита намаляването на безработицата, без да се отчита броя на нашите сънародници, които отчаяно напускат държавата“.

Народният представител д-р  Иван Ибришимов и общинският съветник от Кюстендил Атанас Гергинов са сред предложенията за кандидати за евродепутати, гласувани от делегатите на общинската партийна конференция на БСП – Кюстендил. Общо 26 са номинираните за евродепутати, които бяха гласувани и приети анблок.
Сред останалите номинации са Сергей Станишев, Елена Йончева, Петър Курумбашев, Деница Златева, Кристиян Вигенин, Валери Жаблянов, Ангел Найденов и други. Номинации получиха и късметлията 15/15 Момчил Неков, както и лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Следващият етап от номинирането на кандидати за евродепутати в листата на БСП е общият избор на област Кюстендил, който след това, заедно с вота от останалите области ще постъпи за разглеждане в Националния съвет на партията.

Фейсбук на БСП